تماس با ماتلفن تماس : 09122759487

خرما پیارم ، قیمت خرمای پیارم در تهران ، فروش خرمای پیارم ، پیارم حاجی آباد

خرما پیارم

پیارُم (Piarom or Pyarom or Piarum) نام یکی از انواع خرما است که میتوان گفت گرانترین نوع خرما نیز هست و اغلب در شهرستان حاجی آباد استان هرمزگان ایران  کشت می‌شود. 

  

خرمای پیارم از نوع خرمای تجاری و درجه یک بوده که به دلیل کیفیت مناسب و بازار پسندی بالای این خرما یک رقم خاص خرمای صادراتی محسوب می‌شود. خرما پیارم تاکنون به خوبی توانسته توجه بازارهای جهانی را به خود جلب نماید.

پوست نازک خرمای پیارم به رنگ قهوه‌ای تیره و با توجه به اینکه گوشت و پوست خرما کاملاً به یکدیگر چسبیده‌ است، ظاهری زیبا و مطلوب به این نوع از خرما داده است و فرایند شستشوی آن نیز به صورت کامل صورت می‌گیرد و با توجه به اینکه عمده قند موجود در آن از نوع فروکتوز می‌باشد به راحتی و سرعت در سوخت‌وساز بدن استفاده شده و کسانی که یک بار این خرما را مصرف کرده‌اند به خاطر طعم بسیار خوب و ظاهر مطلوب و سایر خواص غذایی آن معمولاً مصرف کننده دائمی این خرما می‌شوند.

 خرمای پیارم سرشار از مواد قندی، پروتیینی و سایر مواد معدنی بوده و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و به دلیل تحمل زیاد نخل خرمای پیارم در برابر شوری، در سطح وسیعی از باغات شهرستان حاجی آباد کشت شده‌است.
روستاهایی که خرمای پیارم در آن کشت می شودشامل سرچاهان، تزرج، معدنوئیه، شهدادی، برآفتاب، دهستان پایین و بالا، نیزار، درآگاه، گهکم، گنج و... در شهرستان حاجی‌آباد از نقاط عمدهٔ تولید خرمای پیارم در ایران هستند.

  

قیمت خرمای پیارم در تهران 

قیمت خرمای پیارم در تهران معمولا تابع میزان برداشت در روستا های تولید کننده عمده خرمای پیارم . میزان خرمای پیارم صادر شده و موفقیت صادرکنندگنندگان و پخش عمده خرما در تهران می باشد . ولی معمولا همیشه قیمت خرمای پیارم در تهران و قیمت خرمای پیارم در اغلب بازار ها بالاتر از قیمت سایر خرما ها میباشد شما میتوانید جهت بررسی قیمت روز انواع خرما ب صفحه قیمت خرما مراجعه نمایید

  

کاشت درخت نخل خرمای پیارم

نخل خرمای پیارم با کاشت پاجوش آن که در شهرستان حاجی آباد به آن فسیل می گویند در مناطق جنوب ایران، به درخت نخل فسیل نیز می گویند، تکثیر می شود. و نحوه آن به این صورت است که فسیل هایی را که به تنه درخت مادر چسبیده اند توسط یک استادکار با ابزاری مانند دیلم بادقت وحساسیت خاصی از تنه درخت مادر جدا می کنند به نحوی که به فسیل و مادر آن اسیب جدی وارد نشودچراکه محل اتصال فسیل با درخت مادر یک ریشه تغذیه ای است که درواقع همان وظیفه ناف در پستانداران را انجام می دهد، سپس هریک از فسیل ها را دریک چاله قرار داده واطراف آنرا با خاک نرم پر می کنند،بعد فسیل تازه کاشته شده راآبیاری می کنند.

 

 فصل برداشت خرمای پیارم

 

 به علت خنک تر بودن مناطقی که خرمای پیارم درآن کاشته می شود نسبت به سایر مناطق تولید خرماخیز، درخت پیارم برای اینکه به باردهی کامل برسد زمان بیشتری احتیاج دارد که این زمان در روستاهای شهرستان حاجی آباد متفاوت است، مثلا در روستاهای شمال حاجی آباد ازقبیل روستاهای دهستان پایین و بالا، تنگدوئیه و نیزار که هوا بسیار خنکتر است زمان به ثمر نشستن فسیل پیارم نسبت به روستاهای جنوبی حاجی آباد از قبیل گهکم بیشتر است و گاهی تا ده سال بعد از کاشت فسیل باید برای به ثمر نشستن آن منتظر ماند که البته این خود شاید دلیلی برکیفیت برتر این نوع خرما باشد.

فصل به ثمر نشستن پیارم در روستاهای توابع شهرستان حاجی آباد ازاویل اسفند شروع وتا پایان فروردین ودر روستاهای شمال شهرستان تا اواسط اردیبهشت نیز ادامه دارد. پس از ثمردهی درخت در اواخر زمستان و اوایل بهار به مانند سایر ارقام خرما باید خوشه های درخت پیارم که در حاجی آباد به آن پنگ می گویند را گرده افشانی کنند.

به این گرده ها که باید از درخت نر برداشت شده و بر روی پنگ درخت پیارم گذاشته شود اصطلاحا "هوار" می گویند وبطورکلی فصل گرده افشانی را فصل هواردهی می نامند.

از اوایل مرداد ماه چغاله خرمای پیارم که به آن کنگ(به ضم ک)می گویند از رنگ سبز به رنگ زردتغییر رنگ داده واین تغییر رنگ همراه با کمی شیرین تر شدن کنگ می باشد.از اواخر مرداد واوایل شهریور نیز کنگ زرد، کم کم تبدیل به رطب می شودکه دارای مزه ای بسیار خوش طعم و خوشمزه است که به جرات می توان گفت در بین تمامی رطب انواع خرماها از جایگاه بالاتری برخورداراست وافرادی که ازاین رطب مصرف کرده اند به آن اعتراف می کنند.از اواخر شهریور رطب پیارم کم کم مقداری ازآب ورطوبت خود را از دست داه و خشک می شود که بستگی به آب و هوای روستاوآن منطقه آماده برداشت می شود که این برداشت محصول تا اوایل آبان ماه نیز ادامه دارد.

 

خواص درمانی خرمای پیارم

 خرمای پیارم سرشار از مواد قندی، پروتئینی و مواد معدنی است ، خرما از ارزش غذایی بالایی برخوردار است .  در 100 گرم خرمای 125 کیلو کالری موجود است و این در حالی است که در هر 100 گرم قند، 400 کیلو انرژی موجود است و این در حالی است که در هر 100 گرم قند، 400 کیلو انرژی موجود است و این بدین معنی است که مقدار انرژی ناشی از خوردن خرما از قند ساده بسیار کمتر است و بسیار کمتر از قند، افراد را دچار چاقی و اضافه وزن می کند. به عنوان مثال در 100 گرم قند و شکر معمولی 99/9 درصد خالص آن انرژی زا می شود، در حالی که در 100 گرم خرما حدود 30 درصد قند موجود است و بقیه آن، حاوی مواد دیگری است که از جمله این مواد مختلف، پروتئین است. به گفته وی، 100 گرم خرما حاوی مواد 1/5 درصد پروتئین گیاهی از جنس مرغوب می باشد. این متخصص تغذیه با اشاره به این که در خرما، مقداری نیز فیبر غذایی موجود است، اظهار می کند: فیبر موجود در خرما برای سلامت دستگاه گوارش و تغذیه بسیار مناسب است، علاوه بر آن کارتنوئید یا مواد رنگی در خرماست که پیش ساز ویتامین A و آنتی اکسیدان محسوب می شود که جلوی ضایعات و سرطانی شدن سلول ها را می گیرد. خرما علاوه بر نکات گفته شده، مقدار قابل توجهی فولات یا همان اسیدفولیک به بدن می رساند که جهت خون رسانی برای بدن لازم است و زنان هنگام بارداری مجبور می شوند علاوه بر دریافت فولات از طریق غذا، قرص آن را نیز مصرف کنند.. ویتامین C دیگر از مواد مغذی خرماست که این ویتامین برای جلوگیری از بیماری های خطرناک خونریزی دهنده یا همان اسکوربوت لازم و باید بدن هر فرد در طول روز، 60 میلی گرم ویتامین C دریافت کندکه تقریباً در هر 100 گرم خرما 14 گرم ویتامین موجود است. پتاسیم در این میوه به میزان قابل توجهی موجود است که برای جلوگیری از پرفشاری خون و برای کار صحیح عضلات و اعصاب ضروری است که به هم خوردن ان در بدن، بسیار خطرناک است. علاوه بر آن خرما حاوی میزان قابل توجهی منیزیم است که برای اعصاب و عضلات ضروری است. یکی از خواص خرمای ملین بودن آن است. اگر 6 تا 7 عدد خرما در 3 لیوان آب جوش خیس کرده و صبح و شب آن را به صورت گرم بنوشید خاصیت آن را به وضوح می بینید. خاصیت دیگر خرمای پیارم، خنثی کردن اسید معده است، از آنجا که زیادی اسید معده باعث ترش کردن و دل درد می شود،. 

تصاویر